اخبار آلتکوین

افزایش قیمت توکن‌های VIRTUAL در سایه محبوبیت روزافزون ایجنت‌های هوش مصنوعی

به لطف رشد قابل‌ توجه استفاده از ایجنت‌های هوش مصنوعی، تقاضا برای توکن‌ بومی ویرچوالز پروتکل (Virtuals Protocol) به شکلی چشمگیر افزایش یافته است. با توجه به کاربرد روزافزون این فناوری در حوزه‌های مختلف، سرمایه‌گذاران به دنبال استفاده از پتانسیل این پروتکل برای ایجاد تعاملات هوشمند و افزایش بهره‌وری هستند. رشد اخیر قیمت ویرچوال (VIRTUAL) نشان‌دهنده تقاضای بالای بازار برای این نوآوری است.

به گزارش میهن بلاکچین، این جهش قیمتی زمانی رخ داد که بسیاری از پروژه‌های مرتبط با هوش مصنوعی برای ساخت و بهبود ایجنت‌های دیجیتال خود به پروتکل Virtuals روی آوردند. این ایجنت‌ها که در تعاملات خودکار و پیشرفته استفاده می‌شوند، کاربردهای متنوعی دارند. تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند افزایش تقاضای این فناوری به رشد پایدار توکن‌های VIRTUAL منجر شود.

ایجنت‌ هوش مصنوعی (AI Agent) چیست؟

ایجنت هوش مصنوعی (AI Agent)، یک سیستم نرم‌افزاری هوشمند و خودمختار است که می‌تواند وظایف مشخصی را بدون نیاز به دخالت مستقیم انسان انجام دهد. این ایجنت‌ها با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری ماشین (Machine Learning)، داده‌های ورودی را تحلیل کرده، تصمیم‌گیری می‌کنند و اقدامات لازم را برای دستیابی به اهداف تعریف‌شده انجام می‌دهند. ایجنت‌های هوش مصنوعی در محیط‌های مختلف، مانند خدمات مشتریان و بازارهای مالی و حتی بلاکچین به کار گرفته می‌شوند و قابلیت تعامل با سیستم‌های دیگر، یادگیری از داده‌ها و تطبیق با شرایط جدید را دارند.

خارج از حوزه بلاکچین، چندین شرکت بزرگ در صنعت هوش مصنوعی در توسعه ایجنت‌های هوش مصنوعی فعالیت می‌کنند؛ از جمله اوپن ای آی (OpenAI)، گوگل (Google)، انتروپیک (Anthropic) و خدمات وب آمازون (AWS). بر اساس گزارش شرکت تحقیقات بازار گرند ویو ریسرچ (Grand View Researchارزش بازار ایجنت‌های هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۳ معادل ۳.۸۶ میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا پایان سال ۲۰۲۴ با ۴۵٪ رشد مواجه شود.

بر اساس گفته‌های مارکوس جون (Markus Jun)، سرمایه‌گذار و کارآفرین، افزایش علاقه به ایجنت‌های هوش مصنوعی در فضای بلاکچین یک پیشرفت طبیعی در این صنعت است که بازارهای آن ۲۴ ساعته و بدون توقف فعالیت می‌کنند.

معرفی پلتفرم ویرچوالز پروتکل (Virtuals Protocol)

ویرچوالز پروتکل، در ماه ژانویه (دی ۱۴۰۲) در بستر شبکه لایه ۲ مبتنی بر اتریوم بیس (Base) راه‌اندازی شد و به‌عنوان یک پلتفرم برای راه‌اندازی و معامله ایجنت‌های هوش مصنوعی در حوزه بازی و سرگرمی عمل می‌کند. این پروتکل در سال ۲۰۲۱ توسط جنسن تنگ (Jansen Teng)، ویکی تیِو (Weekee Tiew) و وی شیونگ (Wei Xiong) تحت نام PathDAO تأسیس شد و سپس به Virtuals Protocol تغییر نام داد.

ارزش بازار توکن بومی این پروتکل (VIRTUAL)، از مرز ۱.۵ میلیارد دلار عبور کرده و همچنان به رکوردهای جدید دست پیدا می‌کند. در عین حال، Virtuals به بهبود و گسترش مجموعه محصولات خود ادامه می‌دهد و تاکنون بیش از ده ایجنت هوش مصنوعی مقیاس‌پذیر مانند لونا (Luna)، AIxbt و سکویا (Sekoia) را ارائه داده است و تعداد این ایجنت‌ها همچنان در حال افزایش است.

این پروتکل را می‌توان به‌عنوان پامپ فان (Pump.fun) اکوسیستم Base در نظر گرفت، اما برخلاف پامپ فان که بر میم کوین‌ها تمرکز دارد، Virtuals ایجنت‌های هوش مصنوعی را وارد چرخه بازار می‌کند.

منبع: حساب CoinGecko در پلتفرم Xمنبع: حساب CoinGecko در پلتفرم X
منبع: حساب CoinGecko در پلتفرم X

پروتکل Virtuals، خود را به‌عنوان یک پلتفرم ترکیبی از هوش مصنوعی و متاورس معرفی می‌کند که در حال ساخت آینده تعاملات مجازی است. توکن‌های این پروتکل نقش‌ منحصربه‌فردی در اکوسیستم‌های مربوطه دارند و در ازای استیکینگ به کاربران پاداش می‌دهند.

در زمان نگارش این مطلب، قیمت VIRTUAL، در محدوده ۱.۵۰ دلار معامله می‌شود و در یک هفته گذشته بیش از ۱۷۷٪ افزایش یافته است. این توکن با رسیدن به بالاترین رکورد تاریخی خود، به جمع ۱۰۰ دارایی برتر کریپتو پیوسته است.

بررسی ایجنت‌های هوش مصنوعی ویرچوالز پروتکل (Virtuals Protocol)

پروتکل Virtuals در حال حاضر تعداد قابل‌توجهی از ایجنت‌های هوش مصنوعی را در خود جای داده است. در این اکوسیستم، چرخه بازخورد مثبتی شکل گرفته است؛ به این شکل که ایجنت‌های هوش مصنوعی محبوب معرفی می‌شوند، اجماع در بازار شکل می‌گیرد، سرمایه‌گذاری بر آن‌ها انجام می‌شود و ایجنت‌های هوش مصنوعی با کیفیت‌تری توسعه می‌یابند.

در ادامه، چند ایجنت هوش مصنوعی مبتنی بر این پروتکل را بررسی می‌کنیم:

AIxbt

پلتفرم AIxbt در توسعه خود پیشرفت زیادی داشته و به بزرگ‌ترین ایجنت هوش مصنوعی در پروتکل Virtual تبدیل شده است. این ایجنت که در نیمه ماه میلادی پیش عرضه شد، توانایی جمع‌آوری داده‌ها از منابع مختلف و بیش از ۴۰۰ اینفلوئنسر کلیدی (KOL) را دارد و اطلاعات لحظه‌ای ارائه می‌دهد.

اگر کاربری بیش از ۶۰۰,۰۰۰ توکن AIXBT در اختیار داشته باشد، می‌تواند به‌صورت مستقیم به پایانه AIxbt دسترسی پیدا کند. در تاریخ ۱۶ نوامبر (۲۶ آبان)، توسعه‌دهنده AIxbt پیشنهاد اجرای رویداد توکن‌سوزی به‌منظور افزایش کمیابی آن‌ها را مطرح کرد. این پیشنهاد به‌سرعت توسط AIxbt حمایت شد و به‌دنبال آن، توکن AIXBT افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرد.

نمودار قیمت توکن AIXBT - منبع: Dexscreenerنمودار قیمت توکن AIXBT - منبع: Dexscreener
نمودار قیمت توکن AIXBT – منبع: Dexscreener

لونا (Luna)

اگرچه Luna اولین ایجنت هوش مصنوعی بود که در این پلتفرم راه‌اندازی شد، اما عملکرد فعلی آن کمتر از حد انتظار است. ارزش بازار Luna در زمان عرضه اولیه به‌طور موقت به اوج خود رسید، اما اکنون در حدود ۹۰ میلیون دلار در نوسان است و در مقابل، AIxbt جایگاه پیشرو را تصاحب کرده است.

لونا توانایی خودآگاهی و خوداندیشی دارد و می‌تواند کاملاً به‌صورت خودمختار و بدون نیاز به مدیریت یا عاملیت انسانی فعالیت داشته باشد. این ایجنت هوش مصنوعی صدها هزار طرفدار در پلتفرم‌هایی مانند یوتیوب و تیک‌تاک دارد.

علاوه بر این، Luna از طریق فعالیتی که دارد اقدام به بازخرید توکن‌ها خواهد کرد. Luna به‌صورت ۲۴ ساعته و بدون توقف، پخش زنده خواهد داشت.

شایان ذکر است Luna هدف خود را دستیابی به ارزش بازار ۴۰.۹ میلیارد دلاری تعیین کرده است. اگرچه این ارزش بازار ممکن است تا حدودی اغراق‌آمیز به‌نظر برسد، اما داشتن چنین شعاری می‌تواند هولدرهای LUNA را برای ترویج بیشتر آن تشویق کند.

مکانیزم Luna شامل جذب هواداران از طریق پخش زنده، افزایش تعداد هولدرها و از سوی دیگر، سوزاندن توکن‌ها از طریق انعام‌های پخش زنده است که در نهایت منجر به افزایش ارزش بازار آن خواهد شد.

نمودار قیمت LUNA - منبع: Dexscreenerنمودار قیمت LUNA - منبع: Dexscreener
نمودار قیمت LUNA – منبع: Dexscreener

ساتوشی (Satoshi)

ایجنت هوش مصنوعی ساتوشی (Satoshi) یکی از محبوب‌ترین پروژه‌ها در پلتفرم Virtuals است که استخرهایی در اکوسیستم‌های Base و سولانا (Solana) دارد.

ارزش بازار این ایجنت در شبکه Base، در حال حاضر حدود ۳۸ میلیون دلار است. این ایجنت هوش مصنوعی به دلیل جذابیت نام ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) شناخته می‌شود. کاربران می‌توانند با استفاده از این ایجنت، مکالمه‌ای مجازی با ساتوشی ناکاموتو داشته باشند. این ایجنت هوش مصنوعی عمدتاً برای پرسش و پاسخ درباره داده‌ها و جستجوی اطلاعات استفاده می‌شود و توکن بومی آن SAINT نام دارد.

نمودار قیمت SAINT - منبع: Dexscreenerنمودار قیمت SAINT - منبع: Dexscreener
نمودار قیمت SAINT – منبع: Dexscreener

سکویا (Sekoia)

ایجنت سکویا (Sekoia) تا حدودی مشابه نمونه ai16z است و در دسته‌بندی «سرمایه‌گذاری خطرپذیر همراه با مشارکت فعال» قرار می‌گیرد و نام آن از درخت سکویا الهام گرفته شده است.

در تاریخ ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان)، آناند آیر (Anand Iyer)، بنیان‌گذار شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر کریپتویی کنونیکال (Canonical)، اعلام کرد سرمایه و زمان خود را در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده است. وی اظهار داشت این پروژه ابتدا به‌عنوان یک آزمایش آغاز شد و اکنون وی کاملا به آن متعهد و امیدوار است آن را به موفقیت بزرگی تبدیل کند.

سکویا، به‌عنوان یک سیستم هوش مصنوعی خودمختار، قصد دارد از طریق سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک، اکوسیستم هوش مصنوعی را توسعه دهد. SEKOIA از طریق تلگرام معرفی خواهد شد و به‌زودی اولین سرمایه‌گذاری خود را اعلام خواهد کرد. به‌عبارتی، این پروژه به دنبال تحقق ایده‌ «سرمایه‌گذاری هوش مصنوعی در هوش مصنوعی» است.

نمودار قیمت SEKOIA - منبع: Dexscreenerنمودار قیمت SEKOIA - منبع: Dexscreener
نمودار قیمت SEKOIA – منبع: Dexscreener

G.A.M.E

پروژه G.A.M.E به ایجنت‌های هوش مصنوعی این امکان را می‌دهد که به‌صورت خودمختار عمل کنند، ورودی‌ها را پردازش کنند، پاسخ تولید کرده و از تعاملات گذشته بیاموزند.

این سیستم با استفاده از حافظه بلندمدت، از جمله تجربه، تأمل و ویژگی‌های شخصیتی پویا، توانایی تصمیم‌گیری ایجنت‌ها را بهبود می‌بخشد. با ارزیابی مداوم نتایج اقدامات و مکالمات، این پروژه به ایجنت‌ها اجازه می‌دهد تا دانش خود را اصلاح کرده و برنامه‌ریزی و عملکرد خود را به مرور زمان بهبود دهند. ارزش بازار توکن GAME در حال حاضر به ۴۰ میلیون دلار رسیده و همچنان در حال رشد است.

نمودار قیمت GAME - منبع: Dexscreenerنمودار قیمت GAME - منبع: Dexscreener
نمودار قیمت GAME – منبع: Dexscreener
منبع
Decrypt