اخبار بیت کوین

معاون بانک مرکزی چین: ساتوشی ناکاموتو شایسته احترام بسیار است

در حالی که ارزهای دیجیتال سال‌هاست در چین ممنوع شده‌اند، لو لی (Lu Lei) معاون بانک مرکزی چین در کتاب خود به دو شخصیت تاثیرگذار در اقتصاد پولی اشاره کرده که شایسته احترام زیادی هستند: رابرت ماندل (Robert Mundell) فقید و ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto)، خالق افسانه‌ای بیت کوین.

به گزارش میهن بلاکچین، ماندل علیرغم کارهای پیشگامانه خود در زمینه ارزها، نتوانست به هدف «دلاری کردن» همه چیز دست پیدا کند. در همین حال بیت کوین که ابتدا به عنوان یک ارز انقلابی ساخته شده بود، به یک دارایی دیجیتال گران‌قیمت تبدیل شده و به طور گسترده در حال فاصله گرفتن از هدف اصلی خود است.

آیا بیت کوین ساتوشی ناکاموتو واقعا گره‌گشای جهان نیست؟

لی معتقد است در حالی که کاری که ماندل و ناکاموتو انجام دادند شایسته تقدیر است، اما هر دو آنها نتوانستند یک راه حل پولی جهانی را خلق کنند. وی همچنین در کتابش در رابطه با دارایی‌های دیجیتالی مثل بیت کوین و چالش‌هایی که برای سیستم‌های پولی جهانی ایجاد می‌کنند صحبت کرده است.

به گفته معاون رییس بانک مرکزی چین، ماندل و ناکاموتو هر دو نماد «انتهای مخالف طیف اقتصاد» هستند با این حال شایسته احترام‌اند:

ساتوشی به چشم دید که بیت کوینی که خلق کرد به یک دارایی دیجیتال بسیار گران‌قیمت تبدیل شده است. در حال حاضر انرژی مصرف‌شده در جهان برای استخراج ۲ میلیون کوین باقی‌مانده سالانه کفاف مصرف بیش از یک سال صدها میلیون نفر را می‌دهد. طبق الگوی هزینه نهایی، هرچه بیت کوین به یک دارایی نزدیک‌تر باشد، از یک ارز با گردش گسترده دورتر می‌شود.

ماندل که به «پدر یورو» معروف است، در تئوری‌های اقتصادی خود همیشه به دنبال ارائه یک ارز واحد برای همه جهان بوده و از ایده دلاریزه‌سازی نیز حمایت کرد. با این حال، وی در تحقق آرمان‌های خود موفق نبوده است. در سمت مقابل، ساتوشی ناکاموتو نیز دقیقا ۱۶ سال پیش وایت پیپر بیت کوین را با نوید آزادی مالی منتشر کرد که مورد تحسین قرار گرفت.

علیرغم تحسین اولیه از بیت کوین، ارزش این ارز دیجیتال با گذشت زمان آنقدر بالا رفت که باعث شد از نقش خود به عنوان ابزاری برای مبادله فاصله بگیرد و از ایده‌آل‌های خود منحرف شود.

بانک‌های مرکزی باید با عصر دیجیتال سازگار شوند یا بمیرند

لو با نگاهی به آینده نوشته که با گذشت زمان، رشد دارایی‌های دیجیتال و گسترش آنها سیستم‌های ارزهای سنتی را به چالش خواهد کشید. البته چنین چیزی مشروط بر این است که مشکلات مربوط به ثبات و مقیاس‌پذیری این ارزها قابل حل باشد.

نوشته‌های لو اما این سوال را مطرح می‌کند: آیا ارزهای دیجیتال جایگزین ارزهای سنتی صادر شده توسط دولت‌ها می‌شوند یا اینکه بانک‌های مرکزی به سراغ ارزهای دیجیتال با ثباتی ایجاد می‌کنند که بتوانند با رمزارزهای فعلی رقابت کنند؟

لو هشدار می‌دهد که اقتصادهای بزرگ باید از اتکای بیش از حد به بانک‌های مرکزی برای تحول دیجیتال خودداری کنند و بر حفظ ثبات ارزهای ملی خود تمرکز کنند. وی همچنین به بررسی این موضوع پرداخته که چگونه دیجیتالی‌سازی می‌تواند سیاست‌های پولی، نقش بانک‌های مرکزی و امکان ساخت یک ارز جهانی واحد برای عصر دیجیتال را تغییر دهد.

چیزی که ساتوشی ناکاموتو در ذهن داشت این بود که بیت کوین به عنوان یک ارز مورد استقبال قرار بگیرد. امروزه اما بیت کوین با دو مشکل مهم رو به روست: مصرف انرژی و رشد بی‌امان قیمتش. لو معتقد است در چنین وضعیت اقتصادی دیجیتالی پویا، پول همچنان آینده‌ای باز دارد.

اما آیا بیت کوین با این چالش ها مقابله خواهد کرد تا به یک ارز با ثبات تبدیل شود یا ارزهای دیجیتال بانک مرکزی پیشتاز خواهند بود؟ لو معتقد است که پاسخ در ایجاد تعادل بین نوآوری و ثبات ارزهای ملی و همچنین انطباق دقیق با نیازهای در حال تغییر عصر دیجیتال نهفته است.

منبع
Coingape