تداوم خوشبینی در بازار مشتقات؛ واکاوی دلایل کاهش قیمت بیت کوین
تحلیل بازار مشتقات بیت کوین نشاندهنده تداوم خوشبینی معاملهگران به رغم کاهش قیمت اخیر به زیر ۶۹,۰۰۰ دلار در ۱۱ آبان (۱ نوامبر) است.
به گزارش میهن بلاکچین، در حالی که این کاهش قیمت بیت کوین به زیر ۶۹,۰۰۰ دلار در ۱۱ آبان (۱ نوامبر) ثبت شده، بازارهای مشتقات با حفظ موقعیتها و عدم استفاده بیش از حد از اهرم، نشانههای پایداری را از خود نشان میدهند.
احساسات مثبت در بازار مشتقات
پس از رشد قیمتی بیت کوین در ۲۹ اکتبر (۸ آبان) به سمت بالاترین سقف تاریخی، حرکت صعودی آن متوقف شده است. با این حال، بازار مشتقات همچنان نشاندهنده خوشبینی معاملهگران نسبت به بازیابی قیمت است. تحلیل بازارهای فیوچرز و آپشن بیت کوین حاکی از آن است که معاملهگران بدون استفاده بیش از حد از اهرم، موقعیتهای خود را حفظ کردهاند که این امر برای حرکت پایدار به سمت سقفهای تاریخی جدید بسیار مهم است. با این حال، درک محرکهای کاهش قیمت بیت کوین به زیر ۶۹,۰۰۰ دلار در اول نوامبر (۱۱ آبان) نیز اهمیت دارد.
در مواقعی که انتظار کاهش قیمت بیت کوین افزایش مییابد، شاخص دلتا اسکیو ۲۵٪ معمولاً به بالای ۷٪ میرسد که نشان میدهد تقاضا برای آپشنهای فروش افزایش یافته و به همین دلیل قیمت این آپشنها نسبت به آپشنهای خرید، با پریمیوم بیشتری معامله میشوند.
بازار مشتقات بیت کوین با وجود کاهش قیمت پایدار به نظر میرسد
برای ارزیابی اینکه آیا پس از کاهش قیمت اخیر، احساسات معاملهگران بیت کوین ضعیف شده است یا خیر، میتوان فاندینگریت (Funding Rate) قراردادهای پرپچوال (یا همان سواپ معکوس) را تحلیل کرد. فاندینگریت خنثی، بدون هزینهای برای اهرم صعودی، نشاندهنده نبود اطمینان قوی در بازار است؛ در حالی که نرخهای بالاتر از ۲.۱٪ در ماه نشاندهنده خوشبینی بیش از حد است.
در تاریخ ۱ نوامبر (۱۱ آبان)، فاندینگ ریت به حدود ۰.۰۱٪ در هر ۸ ساعت، یا حدوداً ۰.۹٪ در ماه رسید که در کل خنثی در نظر گرفته میشود. این نشان میدهد که تقاضا برای اهرم نقشی کلیدی در افزایش قیمت بیت کوین از ۶۷,۰۰۰ دلار به ۷۳,۵۰۰ دلار بین تاریخهای ۲۷ و ۲۹ اکتبر (۶ و ۸ آبان) نداشته است و میتوان آن را نشانهای از سلامت بازار دانست. به طور کلی، بازار مشتقات بیت کوین از یک روند صعودی پایدار حمایت میکند و احتمالاً شرایط را برای افزایش بیشتر قیمت فراهم میکند.
عوامل متعددی بر احساسات سرمایهگذاران تأثیرگذار است
از منظر معامله، سیو سود پیش از رویدادهای مهم سیاسی و اقتصادی امری منطقی است و بازیابی قیمت بیت کوین به ۷۱,۰۰۰ دلار در اول نوامبر (۱۱ آبان) همبستگی نزدیکی با نوسانات شاخص S&P 500 دارد که نشان میدهد هر دو بازار به شاخصهای کلان اقتصادی مشابهی واکنش نشان میدهند.
از منظر کوتاهمدت، در زمانهایی که خطر رکود وجود دارد، معاملهگران اغلب برای امنیت به سمت پوزیشنهای نقدی و اوراق خزانه متمایل میشوند. این الگو به توضیح کاهشهای اخیر در بازار سهام و بیت کوین پس از گزارش کاهش ۶٪ درآمد سهماهه شرکت اینتل نسبت به سال گذشته کمک میکند.
افشای مالی اخیر از سوی غولهای فناوری مانند مایکروسافت و متا نشاندهنده افزایش سرمایهگذاری در هوش مصنوعی است و انتظارات رشد سودآوری را کمرنگ کرده است. این اخبار بلافاصله پس از سقوط ۴۴٪ سهام شرکت سوپر میکرو کامپیوتر (SMCI) طی سه روز و استعفای غیرمنتظره حسابرس این شرکت، ایوای (EY)، اعلام شد.
فضای بازار در تاریخ ۱ نوامبر (۱۱ آبان) با انتشار گزارش اداره آمار نیروی کار آمریکا کمی تغییر کرد که نشان میداد رشد اشتغال در اکتبر تنها به ۱۲,۰۰۰ نفر رسیده است و از پیشبینی ۱۰۰,۰۰۰ نفر کمتر بوده است.
علاوه بر این، دستمزدها در آمریکا نسبت به ماه گذشته ۰.۴٪ افزایش یافت که نگرانیهایی را در مورد تورم برانگیخت. با وجود این، تحلیلگران بازار با استفاده از ابزار فدواچ سایت CME، به کاهش نرخ بهره ۰.۲۵٪ توسط فدرال رزرو آمریکا در تاریخ ۷ نوامبر (۱۷ آبان) امیدوارند.
رویدادهایی مانند انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در تاریخ ۵ نوامبر (۱۵ آبان) و تصمیم کمیته بازار آزاد فدرال (FOMC) از نظر بسیاری از معاملهگران اهمیت دارد، چرا که فشارهای سیاسی برای تحریک اقتصاد غالباً منجر به کاهش ارزش دلار آمریکا میشود که میتواند در میانمدت موجب تقویت قیمت بیت کوین شود.