اخبار بلاکچین

استیو یون:‌ اجبار مینی اپلیکیشن‌های تلگرام به استفاده از شبکه TON ضرورت است نه محدودیت!

چند وقت پیش تلگرام تمامی مینی اپلیکیشن‌ها در این پیامرسان را به استفاده از بلاکچین TON مجبور کرد. این تصمیم انتقادات بسیار زیادی برانگیخت و حتی برخی از پروژه‌ها از جمله پاز (PAWS) تصمیم گرفتند تا در فعالیت‌های خود در تلگرام تجدید نظر کنند. علیرغم این انتقادات، استیو یون (Steve Yun)، مدیر بنیاد TON، معتقد است تصمیم تلگرام اقدامی در راستای امنیت و مقیاس‌پذیری بوده است.

به گزارش میهن بلاکچین، یون معتقد است تصمیم تلگرام برای پشتیبانی انحصاری از شبکه د اوپن نتورک محدودیت نیست بلکه یک ضرورت محسوب می‌شود.

تلگرام که خالق اصلی پلتفرم بلاکچینی TON محسوب می‌شود، در ماه ژانویه سال گذشته طی یک همکاری رسمی با بنیاد این پروژه، این شبکه را به عنوان تنها بلاکچین پشتیبانی‌شده برای مینی اپلیکیشن‌هایش انتخاب کرد.

با این حال این تصمیم با واکنش گسترده جامعه کریپتو همراه شد. برخی مدعی شدند این اقدام مخالف اصل تمرکززدایی ارزهای دیجیتال است. برخی دیگر نیز در رابطه با نقدینگی و پایداری شبکه ابراز نگرانی کردند.

شبکه TON متناسب با نیازهای تلگرام طراحی شده است

به گفته استیو یون، یکی از مزایای استفاده انحصاری از شبکه TON در تلگرام، مقیاس‌پذیری بالای این بلاکچین برای پاسخگویی به نیاز ۹۵۰ میلیون کاربر این پیامرسان است.

وی تاکید کرد که بلاکچین‌های بدون معماری شاردینگ (Sharding) قادر به مدیریت تعداد بالای تراکنش‌های کاربران تلگرام نیستند و افزود:

محصولات آنچین ساخته‌شده بر بلاکچین‌هایی که فاقد شاردینگ هستند، توان پردازش حجم عظیم تراکنش‌های کاربران را ندارند. اما TON از همان ابتدا برای پذیرش انبوه طراحی شده و از همان زمان شاردینگ را پیاده‌سازی کرده است.

یون همچنین نسبت به مسائل امنیتی در اکوسیستم وب ۳ تلگرام هشدار داده و می‌گوید استفاده از بلاکچین‌های ناسازگار با تلگرام باعث می‌شود تا پروژه‌ها به راهکارهای جایگزینی مثل سایدچین‌ها (Side-chain) یا حتی تراکنش‌های آف چین (Off-chain) متوسل شوند که این مسئله می‌تواند امنیت محصول را به خطر بیندازد.

ربات‌های تلگرام تحت تاثیر قرار نمی‌گیرند

علیرغم نگرانی‌های گسترده در مورد تمرکز بلاکچینی تلگرام، مدیر بنیاد تون تاکید کرد که این بلاکچین همچنان بدون مجوز و در دسترس عموم باقی خواهد ماند.

وی همچنین خاطرنشان کرده که ربات‌های تلگرامی همچنان می‌توانند از چندین بلاکچین پشتیبانی کنند و انحصار به شبکه TON صرفا مربوط به مینی اپلیکیشن‌ها خواهد بود.

به گفته یون، تلگرام برای ربات‌های غیر مینی اپلیکیشنی استثنا قائل شده تا همچنان بتوانند از سایر بلاکچین‌ها استفاده کنند. وی در این باره می‌گوید:

در واقع، هنگام مذاکره با تلگرام، ما تلاش زیادی کردیم تا TON به‌عنوان بلاکچین انحصاری برای ربات‌ها نیز در نظر گرفته شود، اما در نهایت تلگرام این پیشنهاد را رد کرد تا انعطاف بیشتری به توسعه‌دهندگان بدهد.

وی افزود:

این مثل استفاده از یک مدل فریمیوم (Freemium Model) است که امکان استفاده از بلاکچین‌های مختلف برای اکوسیستم ربات‌ها وجود دارد. با این حال، برای ارائه یک رابط وب به ربات، استفاده از TON الزامی خواهد بود. این تصمیم فقط روی تعداد محدودی از پروژه‌هایی که با سایر بلاکچین‌ها قرارداد انحصاری دارند، تأثیر منفی خواهد داشت.

سیگنالی کاملا صعودی برای اکوسیستم تون

به عقیده یون، همکاری انحصاری بلاکچین TON با تلگرام سیگنالی کاملا صعودی برای این اکوسیستم محسوب می‌شود. وی افزود:

هرچه اکوسیستم تلگرام در ارائه کالاها و خدمات به کاربران موفق‌تر باشد، تیم‌های بیشتری به این پیامرسان و پایگاه کاربران آن علاقه پیدا می‌کنند و مجبور می‌شوند فعالیت خود را به بستر TON انتقال دهند. این یعنی بیشتر شدن توسعه‌دهندگان و کاربردهای شبکه TON.

این تلاش‌ها در حالی انجام می‌شود که قیمت تون کوین، توکن بومی بلاکچین TON در بازار با کاهش شدیدی مواجه شده است. در حقیقت پس از رسیدن به مارکت کپ ۲۵ میلیارد دلاری در ماه آپریل سال گذشته، ارزش بازار این توکن تاکنون ۶۴٪ افت کرده است. علاوه بر این، ارزش کل قفل‌شده (TVL) در اکوسیستم TON نیز از جولای ۲۰۲۴ تاکنون ۷۳٪ کاهش یافته است.

به منظور توسعه بیشتر اکوسیستم TON، استیو یون روز گذشته از راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری جدیدی به نام TVM Ventures خبر داده است. این صندوق ۱۰۰ میلیون دلاری با هدف حمایت از توسعه اپلیکیشن‌های دیفای و فین‌تک در بستر شبکه TON راه‌اندازی شده است.

یون انتظار دارد که طی ۱۲ ماه آینده ۲۵ میلیون دلار از بودجه این صندوق به پروژه‌های مختلف اختصاص یابد.

منبع
Cointelegraph