مطالب این بخش از سایر خبرگزاری‌ها جمع‌آوری شده است و صرفا جهت افزایش آگاهی شما قرار گرفته است و لزوما به معنای تایید آن توسط چنج‌کن نیست.

معاون وزیر ارتباطات: می‌خواهیم کاربردهای بلاکچین را در زندگی مردم پیاده‌سازی کنیم

معاون سیاست‌گذاری وزارت ارتباطات، احسان چیت‌ساز، در نشست خبری کنفرانس بین‌المللی دی‌بلاک ۲۰۲۵، از عزم این وزارتخانه برای یافتن و پیاده‌سازی کاربست‌های عملی فناوری بلاکچین در آینده زندگی مردم خبر داد. وی با تاکید بر اینکه بلاکچین فراتر از یک مفهوم فنی صرف است، آن را قولی برای شفافیت بیشتر در حوزه‌هایی چون زنجیره مالی و سلامت دانست.

چیت‌ساز ضمن اشاره به چالش‌های پیش روی این فناوری در ایران، از جمله مقیاس‌پذیری، مصرف انرژی، عدم قطعیت‌های قانونی و موانع پذیرش سازمانی، بر اهمیت رعایت اخلاق در مسیر تحول دیجیتال تاکید کرد.

در این نشست، اصغر رضانژاد، عضو نظام صنفی رایانه‌ای، بر نقش حمایتی این نظام از اقتصاد دیجیتال و جنبه‌های نوظهور آن تاکید کرد. پوریا آسترکی، رئیس کنفرانس دی‌بلاک، نیز با انتقاد از محدود شدن کاربرد بلاکچین در ایران به استخراج و تبادل ارز دیجیتال، به پتانسیل‌های گسترده این فناوری در سایر حوزه‌ها اشاره کرد.

وی ضعف سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری را از موانع اصلی در این زمینه دانست و به دستاوردهای جهانی بلاکچین، مانند افزودن ۱.۷۶ تریلیون دلار به دارایی کشورها و تسهیل تراکنش‌های فرامرزی اشاره کرد.

عباس آشتیانی، دبیر اجرایی کنفرانس، نیز مانع‌زدایی مالی، رگولاتوری و کاربردی را از قدم‌های مهم برای بهره‌برداری از این فناوری نوین برشمرد و از حضور مقامات داخلی و سفرای کشورهای G۸، بریکس و شانگهای در این کنفرانس خبر داد.