مطالب این بخش از سایر خبرگزاری‌ها جمع‌آوری شده است و صرفا جهت افزایش آگاهی شما قرار گرفته است و لزوما به معنای تایید آن توسط چنج‌کن نیست.

تلگرام شبکه محاسبات هوش مصنوعی غیرمتمرکز «کوکون» را بر بستر بلاک چین TON راه‌اندازی می‌کند

پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام، در کنفرانس بلاک چین لایف ۲۰۲۵ دبی از راه‌اندازی «کوکون»، یک شبکه محاسبات هوش مصنوعی غیرمتمرکز بر بستر بلاک چین TON خبر داد. این شبکه که نوامبر ۲۰۲۵ راه‌اندازی می‌شود، به مالکان کارت‌های گرافیک اجازه می‌دهد در ازای تأمین قدرت پردازشی، پاداشی به قیمت تون کوین دریافت کنند. تلگرام به عنوان اولین مشتری بزرگ این شبکه عمل خواهد کرد.

شبکه کوکون یک بازار غیرمتمرکز ایجاد می‌کند که در آن توسعه‌دهندگان به زیرساخت مقرون‌به‌صرفه هوش مصنوعی دسترسی پیدا می‌کنند و داده‌های کاربران در اختیار ارائه‌دهندگان متمرکز قرار نمی‌گیرد. این پروژه به عنوان رقیبی برای انحصار شرکت‌های فناوری مانند AWS آمازون و مایکروسافت آژور معرفی شده است.

پلتفرم جهانی تلگرام مقیاس فوری را برای این شبکه فراهم می‌کند. پیام‌رسان تلگرام، کوکون را در سراسر اکوسیستم خود ادغام خواهد کرد و قابلیت‌های هوش مصنوعی را در مینی اپ‌های خود به کار خواهد گرفت. این ادغام پتانسیل تغییر نحوه تعامل کاربران با هوش مصنوعی در زندگی روزمره دیجیتال را دارد.

ماکس کراون، مدیرعامل بنیاد TON، در بیانیه مطبوعاتی خود گفت: