مطالب این بخش از سایر خبرگزاری‌ها جمع‌آوری شده است و صرفا جهت افزایش آگاهی شما قرار گرفته است و لزوما به معنای تایید آن توسط چنج‌کن نیست.

آمریکا بانک ترکیه‌ای را به‌دلیل کمک به دور زدن تحریم‌های ایران، تحریم کرد

دولت آمریکا اعلام کرد بانک ترکیه‌ای گلدن گلوبال (Golden Global Investment Bank) را در ادامه تلاش‌های خود برای قطع «مسیرهای حیاتی مالی» ایران تحریم کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا این بانک را متهم کرد که با هدف کمک به انتقال درآمدهای نفتی ایران از چین به ترکیه تأسیس شده و سپس به وجوه نقد و طلا تبدیل می‌شدند.

این اقدام در ادامه برنامه‌ای با عنوان «عملیات طرد اقتصادی» صورت گرفته که هفته گذشته توسط اسکات بسنت (Scott Bessent)، وزیر خزانه‌داری آمریکا، آغاز شد. هدف این برنامه، جدا کردن ایران از باقی‌مانده شرکای تجاری‌اش پس از بیشتر از شش ماه جنگ است. بسنت اعلام کرد نهادهای مالی مرتبط با ایران «به روش سخت» متوجه جدیت آمریکا در این زمینه خواهند شد.

با این حال، تاکنون تلاش‌ها برای وادار کردن شرکای تجاری ایران از جمله چین و هند به قطع روابط مالی، نتیجه محدودی داشته و بیشتر به مذاکره و هشدار محدود شده است. پیش‌تر نیز آمریکا فعالیت یک بانک مصری در امارات را محدود کرده بود، بدون آنکه تحریمی رسمی اعمال کند.

یک روز پیش از این تحریم، بانک دولتی هالک‌بانک (Halkbank) ترکیه اعلام کرد در پرونده نه‌ساله‌ای مربوط به نقض تحریم‌های ایران، با وزارت دادگستری آمریکا به توافق رسیده است. در این پرونده، مقامات ارشد این بانک متهم به جابه‌جایی غیرقانونی حدود ۲۰ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران بودند.

این تحریم‌ها هم‌زمان با از سرگیری حملات نظامی آمریکا و واکنش تلافی‌جویانه ایران در منطقه اعلام شده و فشار بیشتری بر دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگی نامحبوب وارد می‌کند که با افزایش قیمت انرژی، چالش‌های سیاسی جدیدی پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره ایجاد کرده است.